zaterdag 31 maart 2012

Kaartje voor Susanne

Het is toch wel gemakkelijk om wat kaarten op voorraad te hebben. Gisteren las ik op de Blog van Susanne, dat ze opgenomen was in het ziekenhuis i.v.m. een aandoening aan haar dikke darm. Susanne is één van onze Fibre-Feverleden van de Yahoogroep. Ik hoop haar zo wat op te vrolijken. De kaart is gemaakt van restjes garen, die ik in een potje bewaar. Met Trickfilm (verdwijnvlies wat gestreken kan worden) en stiksels heb ik ze aan elkaar tot een achtergrond verwerkt.

donderdag 29 maart 2012

Strand, duinen en zee

Ondanks de problemen met mijn machine, heb ik deze kaart toch vandaag nog af kunnen krijgen.Gepuncht en 14 x 14 groot. De afwerking met de zigzag is dit keer niet zo mooi geworden, maar je moest eens weten hoeveel ik vandaag al heb uitgehaald, omdat het niet mooi geworden was.

Naaimachineproblemen

Ik heb een probleem met de naaimachine. Ik heb een Pfaff Quiltexpression 2048 en de laatste tijd kost het me geweldig veel naalden. Ze trekken krom en knappen dan vervolgens. Telkens als ik bezig ben mijn kaarten te zigzaggen. Bovendien beweegt het afdekplaatje/steekplaatje ook...... Volgens mij heb ik dat nooit eerder gezien. Zouden mijn kaarten te dik zijn ? Ik doe er de laatste tijd vaak een kartonnetje achter in plaats van stof, omdat je op stof zo moeilijk schrijft. Vandaag heb ik al vijf naalden verspeeld.
Wie weet dat, is dat normaal....? Van dat bewegende afdekplaatje bedoel ik.... Kan het plaatje er ook af ? Ik wordt er zo moe van....!!

zondag 25 maart 2012

Verloren paashart

Vandaag heb ik maar een nieuw hart gemaakt voor Trees, want wat er met de eerste is gebeurd, ik weet het niet. Trees heeft het nl.nog steeds niet ontvangen (is al een week onderweg).Astrid kreeg haar hart wel op een normale wijze en op tijd.... Is de envelop verloren gegaan of open gescheurd...? Ik had wel mijn adres op de achterzijde vermeld......! Misschien komt het nog aan, dan heeft Trees geluk gehad....!

zaterdag 24 maart 2012

Nogmaals Paasruil

Van Trees ontving ik vanmorgen dit mooi gehaakt Paas-ornamentje.
Omdat ik nog nooit een Paastak heb gehad en ook niet wil, hangt het op deze manier bij mij in de keuken. Het vogeltje bovenin kreeg ik al eens eerder van iemand.

donderdag 22 maart 2012

Vroeg wakker....

Reden:
....Ja....sinds gisteravond hebben we kippetjes en daar hoef je niet wakker van te worden....Maar we hebben ook een HAAN....!(deze staat bij mij op de vensterbank in de keuken). Daar zal onze buurt blij mee zijn.Half zes was het vanmorgen, toen ik wakker werd van het gekraai. De fokker/verkoper had Minno verzekerd dat het geluid van deze krielhaan wel mee zou vallen, het is immers maar een klein type........Nou ja zeg ! Manlief wilde al een tijdlang kippen en om daar in de winter aan te beginnen, vonden we toch geen optie. Bovendien was het nog niet gemakkelijk om ze ergens te verkrijgen.
Dit is hun nieuw onderkomen, door Minno zelf gemaakt. Toen hij het gevogelte gisteravond thuisbracht, wisten onze katten niet wat hun overkwam.
Deze kroop maar weg achter een pilaartje.....
Hij is wel erg nieuwsgierig wat er toch in het hokje zit.....hij was namelijk binnenshuis, toen de kipjes aankwamen. Vanochtend mag hij ze dus voor het eerst bekijken.
Voorlopig zal het wel een nieuwtje blijven voor hun en ons. Het zijn overigens raskipjes heb ik begrepen en vandaag zal ik proberen er foto's van te maken, iets wat gisteravond niet goed lukte.

woensdag 21 maart 2012

Paasruil

Schreef ik gisteren, dat ik twee harten voor Trees en Astrid had verzonden. Vandaag kwam er een vogel gevlogen, met in zijn kielzog een prachtig ei en helemaal in mijn kleurtjes. Dank je wel Astrid. Klein maar fijn !

dinsdag 20 maart 2012

Paasornamentjes

Voor de Fibermailgroep maakte ik voor twee personen een Paasornament. Twee, bijna identieke, harten. De ene voor Astrid en de andere voor Trees
Gisteren zijn ze op de post gegaan, dus zullen vandaag wel bij hun in de brievenbus vallen. Ik hoop dat ze passen in hun Paastak. Via de paperpiecing-methode gemaakt, Fast-2-Fuse er achter en opgepimpt met een kantje en wat kraaltjes. In het midden een hartje gemaakt met krimpfolie. Daarna het achterlapje erachter gestreken en vervolgens gezigzagd.

vrijdag 16 maart 2012

Niet mijn mooiste....

...maar toch nog mooi genoeg om te laten zien, dacht ik. Het valt niet altijd mee om een landschap te maken, zoals je hem voor ogen hebt....! Deze kaart is 14 x 14 cm en.....
....gepunchdt met dit apparaat.

dinsdag 13 maart 2012

zee

Deze kaart is gepuncht met merinowol en zijdehankies. De draden en lovertjes maken het geheel af. Afmeting 14x14 cm. Oef....ik zie dat er al vragen komen, wat een zijdehankie is. Daarom heb ik even hier de foto en info opgezocht:
Dit is een kleine 'zakdoek' van zijde en wordt gemaakt van de resten uit een cocon van een vlinder. Dit materiaal wordt geverfd en je kunt het 'meevilten'. Net als een echte papieren zakdoekje, bestaat een hankie uit meerdere lagen die je een voor een kunt 'pellen' en erg breed en lang kunt uitrekken. Heel leuk om in je viltwerk te gebruiken.

woensdag 7 maart 2012

Vervorming en pimpen

Op zoek naar iets anders, kwam ik in dit boek van C.Junes Barnes iets leuks tegen, om te doen.
Een aantal lappen bij elkaar gezocht, waaronder ook eentje, die ooit door mij met rode acrylverf was bewerkt. Vervolgens wat geverfde vliesofix erop gestreken (met bakpapier)
Aan elkaar gestikt en krimpvlies erachter genaaid met steek nr. 51 op de Pfaff. De steek ietsje vergroot en draaien maar......
Daarna met de stoomstrijkijzer erboven (aan de stofkant) en de rimpels vormen zich al snel. Doordat het katoen is, worden de rimpels waarschijnlijk niet zo intens als ik het zou willen en daarom leg ik ook nog eens bakpapier op de stofkant en strijk ik het nog eens op de heetste stand. Dan vervormt het geheel nog iets beter. Als je zo iets doet, denk er wel aan dat je lap in het begin groter moet zijn, dan jij voor het uiteindelijke resultaat voor ogen hebt. Ik begon met 38 x 32 cm en ik hield 32 x 26 cm over. Bij een lap met veel kunststof blijft er dan zelfs nog minder over.... Vulling en een achterlap er achter en ik kan beginnen met borduren.... Heb ik vanavond op de Bee ook weer iets te doen....

maandag 5 maart 2012

Verwisseld

Had ik deze eigenlijk al een keer laten zien...? Confettietechniek heet het geloof ik.
Ingelijst komt ie anders over. Zo hing deze ergens in de kamer.
Nu zit deze achter het lijstje. Gepuncht werk.

zondag 4 maart 2012

Update en ontvangen Bookpage

Deze prachtige Bookpage kreeg ik gisteren van Ati uit Noorwegen. Ik hou van vrolijke kleuren zoals jullie weten en Ati heeft daar bewust rekening mee gehouden.
Ondertussen is mijn Hundertwasserpage in Finland aangekomen, waar Ritva nu van kan genieten. Zoals jullie misschien al hebben gezien heb ik mijn Blog weer wat aangepast gekregen, want door het herplaatsen van de oude foto's, is de Blog een aantal dagen een rommeltje geweest. Ik hoop dat ie een beetje vrolijk overkomt naar jullie....! Veel logjes heb ik intussen verwijderd, wetende dat jullie toch naar de nieuwste logjes kijken. Ik heb me de ergernis bespaart, om alles terug te zetten. Dit waren vaak verslagjes van uitjes en vakanties. Mijn Fibre-werk was niet verloren gegaan, gelukkig maar !

zaterdag 3 maart 2012

Groot verdriet....!

WAT HEB IK GEDAAN.....? Al mijn foto's die niet wat te maken hebben met mijn werk/hobby stonden in een album op Google+ en........die heb ik eruit gegooid, d.w.z. van Google+ en dat is verbonden met deze Blog.....dus overal staat een zwart blok met een vraagteken.......Ik kan wel janken....Dat kost tijd en moeite om te herstellen.......Sorry mensen !