vrijdag 18 juni 2021

Zonneschijn en meer.....

 

Zo vaak had ik het gezien bij anderen, zonneprinten, maar er zelf nooit aan begonnen, omdat ik dacht dat je er zoveel materiaal voor nodig zou hebben.......maar niets is minder waar. De textielverf had ik wel en blaadjes genoeg in de tuin. Dus vooruit met de geit.....

Zelf vind ik het een heel mooi resultaat, voor de eerste keer, alleen de grasjes zijn niet helemaal duidelijk geworden. De volgende keer maar goed opletten hoe ik dat anders kan doen.

De volgende print maakte ik met een zo'n plastic kleedje van de Action....nooit gedacht dat het op deze manier gebruikt zou gaan worden, eerder om een gedeelte af te drukken.

Enige weken geleden hield ik me weer eens bezig met het maken van Fabricpaper. Ik gebruik hiervoor meestal de bovenste laag van servetten. 

Met het grootste stuk ben ik nog bezig om er iets van te maken, van het overige maakte ik bovenstaande kaarten.

Intussen staan sommige planten ook weer te stralen, zoals deze Clematis recta Purpurea

Euphorbia Fire Cracker

Het zijn foto's genomen bij avondlicht, omdat de zon overdag te fel schijnt voor een foto. Ik laat veel planten lekker in elkaar overgroeien, zodat je geen formele tuin krijgt, maar meer een "cottagetuin"..... Hier de twee Lysimachiasoorten en het gele Brandkruid op de voorgrond.

Al een paar jaar achtereen koop ik in het voorjaar een grote pot met éénjarigen en op een sokkel vormen die al heel snel een blikvanger in de tuin. Een aanrader dus.
2 opmerkingen:

Marjan zei

Terwijl ik je heerlijke zomerse blogje bekijk, komt het water hier met bakken naar beneden, heb ik de wc gedweild omdat er allemaal water naar boven spoot, staan de straten helemaal blank en heb ik een stapel oude handdoeken naast me liggen voor de volgende nattigheid. Hoe heerlijk is het dan om even in gedachten weer te genieten van het mooie weer! Wat leuk is dat zonneprinten (ik had het nog niet eerder gezien) en wat staan de planten en bloemen in je tuin er prachtig bij!

Jenny zei

Je tuin is weer schitterend. En ook het potje met inspiratie heb je weer gevonden, fijn want dan kun je weer lekker bezig zijn.